Mette Olesen - årgang 1966 - bosiddende i Assentorp, Stenlille.


Jeg stiftede bekendtskab med IYENGAR® Yoga første gang helt tilbage midt i 80'erne hvor jeg fik min første undervisning af Gerda Motlau. Mit formål med at starte på yoga dengang var en dårlig ryg.


Min interesse for yogaen og hvad den kan gøre for os på det fysiske og mentale plan voksede med tiden og jeg blev i 2012 certificeret IYENGAR® yogalærer uddannet på B.K.S. IYENGAR Yoga center i København. Jeg har ligeledes nu 4 gange studeret på Ramamani Iyengar Memorial Institute i Pune i Indien hos Iyengar familien og deres lærere.


Det der fascinerer mig med IYENGAR® Yoga er, at der hele tiden åbner sig nye områder at arbejde med.

Der er så meget at lære omkring kroppen og sammenhængene mellem krop og sind og yogaen giver stor mulighed for forandring og for at vokse som menneske for dem der søger det.

Yoga is a light which once lit will never dim.

 

The better you practice the brighter the flame

 

Guruji B.K.S. Iyengar

® Used with permission of Prashant yengar and Abhijata Iyengar, Trade Mark Owners

Hvad vil det sige at være Certificeret IYENGAR® yogalærer


Mærket herovenfor viser at din yogalærer er certificeret IYENGAR® yogalærer.


Det indlednende pensum omfatter over 60 yoga stillinger, åndedrætsøvelser, anatomi, og yogafilosofi. Der afsluttes med en eksamen der omfatter både skriftlig opgave, fremvisning af egen yoga praksis samt undervisning.


Der findes adskillige uddannelsestrin at arbejde videre mod som IYENGAR yogalærer. For at bevare retten til at kalde sig IYENGAR yogalærer skal man hvert år dokumentere at modtage Iyengar Yoga undervisning  således at man hele tiden videreudvikler sig og viderudvikler sig inden for og med repekt for Iyengar Yoga traditionen