Mette Olesen - årgang 1966 - bosiddende i Assentorp, Stenlille.


Jeg stiftede bekendtskab med IYENGAR® Yoga første gang helt tilbage midt i 80'erne hvor jeg fik min første undervisning af Gerda Motlau. Mit formål med at starte på yoga dengang var en dårlig ryg.


Min interesse for yogaen og hvad den kan gøre for os på det fysiske og mentale plan voksede med tiden og jeg blev i 2012 certificeret IYENGAR® yogalærer uddannet på B.K.S. IYENGAR Yoga center i København ved Claus Wittig og Jette Bering. Jeg studerer stadig jævnligt med Claus og Jette og andre internationale IYENGAR® Yoga lærere. Jeg har ligeledes nu 2 gange studeret på Ramamani Iyengar Memorial Institute i Pune i Indien hos Iyengar familien og deres lærere.


Det der fascinerer mig med IYENGAR® Yoga er, at der hele tiden åbner sig nye områder at arbejde med.

Der er så meget at lære omkring kroppen og sammenhængene mellem krop og sind og yogaen giver stor mulighed for forandring og for at vokse som menneske for dem der søger det.

Yoga is a light which once lit will never dim.

 

The better you practice the brighter the flame

 

Guruji B.K.S. Iyengar

La FerMette Yoga - Vestergade 66A st.tv - 4340 Tølløse - tlf 30288951 - info@lafermetteyoga.dk - CVR 37552917

® Used with permission of Geeta & Prashant IYENGAR, Trade Mark Owners

Hvad vil det sige at være Certificeret IYENGAR® yogalærer


Mærket herovenfor viser at din yogalærer er certificeret IYENGAR® yogalærer.


For at starte på uddannelsen til IYENGAR® yogalærer skal man have dyrket Iyengar yoga i mininum 3 år. Herefter starter den egentlige uddannelse og lærertræning som løber over 3 år. Det er altså først efter i alt 6 at man kan opnå fuld certificering på det første niveau (Introductory Level II)


Det indlednende pensum omfatter over 60 yoga stillinger, åndedrætsøvelser, anatomi, og yogafilosofi. Der afsluttes med en eksamen der omfatter både skriftlig opgave, fremvisning af egen yoga praksis samt undervisning.


Der findes adskillige uddannelsestrin at arbejde videre mod som IYENGAR yoga lærer. For at bevare retten til at kalde sig IYENGAR yoga lærer skal man hvert år dokumentere at have modtaget undervisning fra lærere med et højere certificeringsniveau end en selv, således at man hele tiden videreudvikler sig.