IYENGAR® Yoga er opkaldt efter B.K.S. Iyengar (1918-2014) - kendt over hele verden for hans metode, der har rødder i den traditionelle indiske Hatha yoga.


Du opbygger styrke og smidighed både i krop og sind, når du arbejder med yoga. IYENGAR® yoga er kendetegnet ved en unik kombination af fysisk træning og opøvelse af koncentrationsevnen og er en aktiv yogametode med et veludviklet system af yogastillinger (asanas) og åndedrætsteknikker (pranayama). Du lærer at strække ud med aktive muskler og lærer at fokusere på kroppens holdning og lige linier. Herved får du større balance og stabilitet både i krop og sind.


Det giver velvære for folk i alle aldre og forskellig fysisk form.

 

Der er fire elementer der gør IYENGAR® yoga til noget særligt:

 

Præcision

BKS Iyengar opdagende gennem sin praksis og undervisning at uden præcision kan yogastillinger kun opretholdes gennem konstant fysisk anstrengelse. Manglende præcision betyder samtidig større risiko for skader og ubalancer i krop og psyke. Gennem præcision og omhyggelighed skabes fysisk stabilitet i stillingerne og du vil opleve at fysisk stabilitet og mental stabilitet hænger nøje sammen.


Redskaber

Med en god fornemmelse af retning gør du hurtigere fremskridt i stillingerne, Gennem brug af simple redskaber som klodser, tæpper, bælter mm. styrkes din evne til at være opmærksom på vigtige aspekter af en stilling. Du kan også med stort held bruge redskaber til at arbejde med stivhed og skævheder, manglende styrke eller skader i kroppen. På den måde kan alle få det optimale ud af stillingerne uanset kroppens tilstand.

 

Sekvensering

BKS Iyengar udviklede gennem sin mere end 70 års yogapraksis en række simple men effektive principper for hvordan forskellige typer af stillinger bedst introduceres og kombineret i sekvenser. Stillingerne kombineres til en række sekvenser af stigende sværhedsgrad baseret på deres anatomiske, fysiologiske og mentale indvirkning på krop og sind. Du vil derfor opleve, hvordan det er muligt at nå frem til langt vanskeligere stillinger, når sekvenseringen er opbygget hensigtsmæssigt. Samtidig øges sikkerheden, fordi sekvenserne også kan tilpasses løbende til alder, behov og formåen.

 

Stabilitet / Timing

BKS Iyengar beskriver selv sin metode som "Meditation in action", men for at yogastillingerne kan være fysisk og mentalt virkningsfulde må de gradvist holdes i længere tid. Dermed øges den gavnlige påvirkning af kroppens organer og nervesystem, og din yogapraksis giver større udbytte både fysisk og mentalt fordi anatomisk sikre og stabile stillinger giver sindet mulighed for at være både afslappet og fokuseret på samme tid.

 .

La FerMette Yoga - Vestergade 66A st.tv - 4340 Tølløse - tlf 30288951 - info@lafermetteyoga.dk - CVR 37552917

Hvem var BKS Iyengar?

Bellur Krisnamachar Sudararaja (BKS) Iyengar (1918-2014) er både blevet kaldt "Yogaens Michelangelo" og "kongen af yogier" og kåret som en af verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker af Time Magazine og BKS Iyengar er universelt anerkendt som en af verdens vigtigste yogalærere.


BKS Iyengar bragte yoga til vesten med sin banebrydende undervisning i 70'erne og var dermed en vigtig begyndelse på dagens eksplosive vækst i yoga. Hans skelsættende bog "Light on Yoga" kaldet "yogaens bibel" har været kontinuerligt i tryk siden 1966 og kilden for generationer af yogastuderende.


Ved at bygge bro over det traditionelle skel mellem hatha yoga, der ofte anses for at være en blot fysisk form og de andre typer yoga, som fokuserer på intellektet, hengivenhed og meditation, har BKS Iyengar betonet yogaens åndelige natur til glæde for hundredevis af yogaudøvere verden over.